KOM JIJ BIJ ONS OP PONYKAMP?

Ben jij tussen de 6 en 16 jaar en droom jij er van om deze zomer 5 dagen lang met je lievelingspony door te brengen? Kom dan gezellig naar ons pony-centrum!

Ook deze zomer zijn er weer paard- en ponydagkampen. Tijdens deze dagen gaan we weer hele leuke activiteiten beleven met onze paarden en pony’s.

Wat gaan wij doen? Elke dag beginnen we met de dieren eten te geven om daarna in de kantine even samen te komen om de dag te bespreken en uitleg te krijgen over welke activiteiten er voor die dag op het programma staan. Jullie krijgen allemaal minimaal 2 verzorgpaarden/pony’s die je alle dagen mag verzorgen, poetsen en knuffelen. Elke dag zijn er zowel theorie- als praktijklessen. Jullie worden in groepen ingedeeld zodat iedereen op zijn eigen niveau en leeftijd les krijgt. ’s Middags gaan we gezellig in onze kantine warm eten en ’s avonds hebben we een uitgebreide broodmaaltijd. Daarna begint het avondprogramma en gaan we de paarden en pony’s weer verzorgen.

We gaan 2 keer per dag paard- of ponyrijden en nog vééél meer! Tijdens onze paard- en ponydagkampen gaan we verschillende takken van de paardensport beoefenen. De volgende activiteiten gaan we o.a. verspreid over de kampweek zowel in de praktijk als in theorie uitvoeren:

Dressuur rijden
Dressuur is de basis van het ponyrijden. Je leert je pony te laten luisteren in stap, draf en galop. Heb je deze vaardigheden onder de knie, dan komt er ook het achterwaarts en de zijgangen bij. Zodra je de basisdressuur beheerst kun je bijvoorbeeld gaan:

Cavaletti lopen en/of springen
Cavaletti lopen is je pony over balken heen laten lopen en jij leert hoe je moet gaan zitten. Dit noemen we de verlichte zit. Wanneer je goed kunt cavaletti lopen kun je gaan leren springen. Dressuur, cavaletti lopen en springen doen we dus ook tijdens de ponykampen.

Pony voetbal
Een pony laten voetballen lijkt simpel maar dat moet je pony toch echt leren. Snapt jouw pony wat hij met de bal moet doen, dan kun je echt gaan voetballen. Misschien ga jij in je ponykampweek wel penalty schieten.

Rijden zonder zadel
Zonder zadel rijden is goed voor je balans en het leren aanvoelen van je pony. Dit staat zeker ook op het programma.

Woensdag: UNICORN DAG!
Deze dag staat dus helemaal in het teken van de Unicorn. Wat we precies gaan doen, dat zien jullie wel. Leg je Unicorn-spulletjes maar vast klaar!

Bosrit of boswandeling
Wat is nu nog leuker dan lekker rondstruinen in de bossen met je pony? Heb jij al genoeg rij-ervaring om lekker mee te mogen naar het bos?
Of ben je nog niet zo ver en mag je gezellig met een groepje ruiters een boswandeling aan de hand gaan maken?

Diploma halen tijdens ponykamp
Tijdens ponykamp is er de mogelijkheid om een verzorgings- of rijdiploma te halen. Dit moet je wel even aangeven op het inschrijfformulier en tevens welk diploma je graag wil gaan halen. Natuurlijk krijgen jullie extra oefenlessen.

Verzorging van de pony’s
Uiteraard moet je een pony goed verzorgen.
Niet alleen voeren, poetsen en stalonderhoud maar wat dacht je van manen vlechten, staarten wassen, staart uitpluizen en hoefverzorging?
Ook het harnachement heeft onderhoud nodig. Ook dit gaan wij leren en doen.

Meer weten? Neem dan snel contact met ons op. We staan je graag te woord!